40 halász emléknapok
Önkormányzat
Turisztika
Művelődési ház

A legenda szerint 1739-ben 46 halász kiment a jégre halászni. Közben vihar támadt, 6 halászt el is ragadott a jeges áradat. Az épségben maradt halászok egy jégtáblán összekapaszkodva imádkoztak, fohászkodtak.Partra érkezésük helyén kápolnát emeltek.

40 halász emléknapok bejegyzés borítóképe

A rendezvénysorozat első napján, pénteken a Lidó Strandon még sikeresen bemutatásra került a Szörnyek és sellők című meseelőadás, de az augusztus 5-re, szombatra tervezett programokat a kedvezőtlen időjárás miatt már le kellett mondani. Az elmaradt programokat későbbi időpontban, időpontokban szeretnék megvalósítani a szervezők.
Vasárnap, a Szent Mihály-dombon tartott megemlékezésen Pali Róbert polgármester mondott beszédet, az emlékművet Kerekes Zoltán plébános áldotta meg, Szí Árpád versét pedig Osvald Bálint, a művelődési ház igazgatója szavalta el. Az ünnepség koszorúzással zárult, az emlékhelynél a vonyarcvashegyi önkormányzat, a Szent Mihály Védő és Vendégváró Egyesület és a művelődési ház képviselői helyeztek el koszorút.
A 19.00 órakor kezdődő, Kerekes Zoltán plébános által celebrált engesztelő szentmisét követően, az ünnepségsorozat zárásaként a Chanson Brass adott ünnepi koncertet a felújított kápolnában. Az egyórás, változatos műsorban számos zenetörténeti korszakot érintett a zenekar. A szépszámú közönség az ismert és kevésbé ismert klasszikus zeneművektől kezdve egészen napjaink filmzenéjéig bezáróan sokféle kiváló zeneművet hallhatott.