Régió Fesztivál – KultúrÉtlap 2024.04.27.
Önkormányzat
Turisztika
Művelődési ház

Egyedülálló és hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre április 27-én a vonyarcvashegyi rendezvénytéren az első Régió Fesztivál – KultúrÉtlap rendezvény.

Régió Fesztivál – KultúrÉtlap 2024.04.27. bejegyzés borítóképe
  • Pali Róbert polgármester meghívására huszonnégy Zala vármegyei település képviselőit láthatta vendégül Vonyarcvashegy.

    A program látványos felvonulással vette kezdetét dobos felvezetéssel, a résztvevő települések csoportjaival és vezetőivel, valamint borhölgyekkel és helyi civil szervezetekkel. A hivatalos megnyitót követően egészen este hat óráig folyamatosan zajlottak a fellépések a színpadon. A negyven produkció között néptáncosokat, kórusokat, dalköröket, zenekarokat, rövid színdarabokat is láthatott, hallhatott a közönség. A megjelent polgármestereket, közművelődési szakembereket kerekasztal beszélgetésre várták, ahol Vonyarcvashegy polgármestere, a helyi Leader munkacsoport vezetője, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet képviselői tartottak szakmai fórumot. A gyermeket Hungarikum játszóház és ugrálóvár szórakoztatta. Az egész napos program - az emléklapok átadását követően - a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészeinek zenés műsorával és utcabállal zárult.

    Az érkező települések szép és igényes standokat rendeztek be, megmutatva értékeiket, kultúrájukat, hagyományaikat, történelmüket. A vendégdelegációkat zalai dödöllével és pörkölttel látták vendégül a szervezők, de a kitelepülők között voltak helyi borászatok, kézművesek és egyéb gasztronómiai szolgáltatók is.

    Ez a nagysikerű, példaértékű rendezvény komoly összefogás eredménye, ezért szeretnénk megköszönni a segítséget és a támogatást a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatóságának, az infrastrukturális segítséget Gyenesdiás Önkormányzatának, a szakmai támogatást a Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak LEADER Egyesületnek, a finom ebédet a nagyrécsei dödöllekészítő csapatnak, valamint Kötél Tibor séfnek és családjának. Köszönet illeti a szervezés és a megvalósítás kapcsán elsősorban a Művelődési Ház és Könyvtár csapatát, valamint a Településüzemeltetési Csoport dolgozóit, a Tourinform Irodát, a vonyarcvashegyi Polgárőr Egyesületet, a Zalai Borbarát Hölgyek Egyesületét és valamennyi helyi civil szervezetet, klubot, szakkört, aki dolgozott, segédkezett, közreműködött vagy fellépett a rendezvényen.

    Ezúton köszönjük az alábbi Zala vármegyei településeknek, hogy színvonalas színpadi produkcióikkal, komoly előkészítő munkával igényesen berendezett települési standjaikkal részt vettek közösségépítő és térségfejlesztő rendezvényünkön: Alsópáhok, Bak, Balatongyörök, Bókaháza, Csonkahegyhát, Egeraracsa, Fűzvölgy, Galambok, Gyenesdiás, Keszthely, Nagylengyel, Nagyrécse, Rezi, Sármellék, Szilvágy, Tekenye, Tófej, Tótszentmárton, Türje, Várvölgy, Zalaapáti, Zalaszántó, Zalaszentlászló, Vonyarcvashegy.