Utazók/Voyagers - kiállításmegnyitó
Önkormányzat
Turisztika
Művelődési ház

Utazók / Voyagers Horváth Csongor Gergő képzőművész kiállítása

Utazók/Voyagers - kiállításmegnyitó bejegyzés borítóképe

Utazók / Voyagers címmel nyílt meg Horváth Csongor Gergő képzőművész kiállítása a Művelődési Ház-ban november 17-én. A megnyitón Pali Róbert polgármester és Osvald Bálint művelődési ház igazgató köszöntötte a közönséget. A kiállítást Balázsy Mária Éva újságíró, művelődésszervező nyitotta meg. Zenei közreműködők Endrődi Rebeka és Gertner Vilmos voltak.
Az alkotó színes és monokróm festményei ezúttal egy belső utazásra invitálnak bennünket, térben és időben egyaránt. Akárcsak Paul Gauguin posztimpresszionista életképein a „Honnan jöttünk? Kik vagyunk? Merre tartunk?” - kérdésekre keresik a választ a jelenkorunk szemszögéből. A nagyrészt akvarell és akril festmények mindegyike egy egész történetet mesélnek el egyetlen pillanatba sűrítve. A képek fiatalos, nyers, nomád hangulata egyben reflexió is a mai monoton, versengő, elgépiesedett, járványokkal és háborúkkal terhelt lelkiállapotunkra –azaz elszakadás a jelenkori valóságtól egy olyan paralel világba, amely a fiatalkor naiv létállapotát mutatja be, valamint a trópusi szigetek autentikus egyszerűségében megnyugodni vágyó, az anyagvilágból kiutat kereső lélek vívódásait. 

A kiállítás megtekinthető december 18-ig. Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár Vonyarcvashegy

Nagyon köszönöm a lehetőséget a Művelődési Ház és Könyvtár Vonyarcvashegy szervezésében Osvald Bálint  igazgatónak és Bor Zsuzsanna művelődésszervezőnek, hogy otthont adtak a kiállításnak. Külön köszönet Pali Róbertnek Vonyarcvashegy Nagyközség polgármesterének a köszöntőbeszédért, hálás köszönet Balázsy Mária Éva újságíró, művelődésszervezőnek a megnyitóbeszédért, további köszönet Endrődi Rebekának és Gertner Vilmosnak a zenei aláfestésért. - Horváth Csongor Gergő