Gyermeknap és Strandnyitó 2024. május 26.
Önkormányzat
Lidó Strand
Turisztika
Művelődési ház

Az ötcsillagos, többszörösen díjazott Lido Strand megnyitójával egybekötve tartottuk meg a már hagyományos vonyarcvashegyi gyermeknapot a szezonkezdésre felkészített strandon.

Gyermeknap és Strandnyitó 2024. május 26. bejegyzés borítóképe

A környék legjobb strandján, a környék egyik legnépszerűbb gyermeknapi rendezvényével és díjmentes belépéssel vártuk a családokat, érdeklődőket május utolsó vasárnapján a délutáni óráktól Vonyarcvashegyen.
Idén is számos attrakcióval, játékkal, sportolási lehetőséggel és színpadi programmal készültünk. Többek között lehetett hajókázni a Kerekes Péter vezette Balatoni Vízi Polgárőr Egyesülettel és a Keszthelyi Vízimentő Egyesülettel, vízibiciklizni, kajakozni és SUP-olni a Sharky Szörfiskolával és célba lőni a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklubbal.
A játszótér környékén kapott helyet az óriás csocsó, a kalandhajó és a Varázshangok Játszóház, de itt lehetett kipróbálni a népi játékokat és a kosaras körhintát is. A kézilabda pályán pedálos kisautók és guruló lovacskák várták a legkisebbeket. Sokan csodálták meg a MRS Racing kiállított rally cross autóit és a verseny quadot. A délután folyamán tűzoltó- és rendőrautó is meglátogatta a rendezvényt.
A színpadon fellépett a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar kiszenekara és a Vonyarcvashegyi Kamarakórus, kiegészülve az iskolásokkal, valamint bemutatót tartottak a Keszthelyi Kötélugrók. Az Imre Sándor Szeretetszínház és SzínMűHely előadása közben érkezett vihar sajnos nem tette lehetővé a további programok megtartását, de így is sokan látogattak el a rendezvényre és élvezték a számos attrakciót, játékot, és sportolási lehetőséget.
A szervező Művelődési Ház és Könyvtár köszöni a helyi civil szervezetektől, intézményektől, vállalkozásoktól és magánszemélyektől kapott segítséget és támogatást, valamint a településüzemeltetési csoport és a strandi dolgozók munkáját, együttműködését!