SAJTÓKÖZLEMÉNY Elkezdődtek az Orvosi szolgálati ház kivitelezési munkái Vonyarcvashegyen

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Elkezdődtek az Orvosi szolgálati ház kivitelezési munkái Vonyarcvashegyen

Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata 2019. júniusában nyújtott be támogatási kérelmet a Miniszterelnökség által meghirdetett – az 5.000 fő alatti lakosságszámú települések számára elérhető - Magyar Falu Program Orvosi szolgálati lakás alprogramjára egy 4 szobás szolgálati ház építésére. A projekt célja, hogy Balatongyörök, Gyenesdiás és Vonyarcvashegy településeken a házi gyermekorvosi alapellátást végző doktornő – a klinikai tapasztalattal térségünkbe újonnan munkába álló Dr. Világos Eszter főorvos - számára lakhatást biztosítson. A pályázat benyújtásának feltétele volt, hogy a támogatási kérelem küldésének időpontjában az orvosi praxis betöltetlen legyen, ugyanakkor az önkormányzat már rendelkezzen orvosi szolgáltatóval kötött feladatellátási-szerződéssel.

 2019. novemberében - 12 másik magyarországi településsel együtt - kapta meg az Önkormányzat a Támogatói Okiratot, mely alapján a szolgálati ház megépítésére és a beruházáshoz kapcsolódó egyéb feladatokra (telekvásárlás, tervezési feladatok, ügyvédi és közbeszerzési szakértői díjak, közművek bevezetése, műszaki ellenőri díjak, projektmenedzsment szolgáltatás) csaknem 256 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A Magyar Falu Program össze kiírására jellemzően a projekt 100 %-os támogatási intenzitású, az Önkormányzatnak nem kell önrészt biztosítania a megvalósításhoz.

 A pályázati felhívásnak megfelelően a ház típusterveit a budapesti székhelyű Dobrosi Építész Kft. készítette. A terepszinti adottságok és a helyi településképi szempontoknak való megfelelés miatt a tervek nagyfokú áttervezése vált szükségessé a tervadaptáció során.

 Sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatása után 2020. november 11-én a vonyarcvasvegyi székhelyű Nest-Bau Kft.-vel (ügyvezető: Ferenci-Nagy Gábor) megkötésre került a kivitelezői szerződés, így megtörténhetett a munkaterület átadás.

 A vállalkozói szerződés szerint a kivitelezésre 15 hónap áll rendelkezésre, így legkésőbb 2022. februárjában átadásra kerül az orvosi szolgálati ház. Az önkormányzat vállalta, hogy a házat 30 évig eredeti funkciójának megfelelően üzemelteti.

A projekt - Vonyarcvashegy Nagyközség eddigi legnagyobb támogatási összegű sikeres pályázata - a Magyar Falu Program keretében, kizárólag Magyarország Kormányának finanszírozásával valósul meg.

Vonyarcvashegy, 2020. november 19.

További információ kérhető:

Varga Zsófia pályázati referens

Elérhetőség: 83/348-028, palyazat@vonyarcvashegy.hu