Csider Sándor: Világfa tetején könyvbemutató

2024. 01 17.

ÚJ IDŐPONTBAN!

Csider Sándor:
VILÁGFA TETEJÉN
könyvbemutató

2024. január 17. (szerda) 17.00
Művelődési Ház és Könyvtár
(Vonyarcvashegy, Fő u. 64.)

„Lelkemnek házán a versek / lelkedre nyíló ablakok, / nézz be a legszebb szobába, / magadét megtalálhatod. Ezekkel a szavakkal köszönti olvasóit Csider Sándor Szombathelyről négy éve Keszthelyre költözött költő. Legutóbbi két kötetét a víz csodáiról írta.

A Világfa tetején címűben egy másik őselem, a tűz titkait kutatja, hozzá imádkozik. Nyomon követi az ünnepi tüzek útját a fellobbanástól a hamvadásig. Magának is, másoknak is ajánlja: Lobogó tűzben mindig lásd meg, / szép fénye neked mit üzen, / lángokban tisztult igazához / soha ne legyél hűtelen! A versekben fellángol a mindent elsöprő szenvedély: Tüzes az éjszaka, / izzik a szerelem, / tudom, hogy őrület: / parázson járj velem! és a letisztuló, immár baráti szerelem. A kötet végén a költő a Hagyaték című négysorosával búcsúzik: Szerelmes szavaim / víz el nem moshatja, / tűz el nem égeti, / föld be nem takarja!

Forrásként szolgálhatnak a versek a Szent Iván éji ünnepi műsorok rendezői, előadói számára. Elhangozhatnak a nyári napéjegyenlőséget ünneplő tüzek mellett a Múzeumok Éjszakáján.” (A Kiadó)

A belépés díjtalan!
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!


Szervező:
Művelődési Ház és Könyvtár Vonyarcvashegy
www.vonyarcvashegy.hu
programok@vonyarcvashegy.hu
+36 30 640 9885

Kulturális
Művelődési Ház és Könyvtár

További kapcsolódó képek