Vonyarcvashegy

Köszöntő

Tisztelt Olvasó!

A világnak számos és sokféle gyönyörű, természet által alkotott csodája létezik. Ilyen egyedi szépségű Vonyarcvashegy és környezete is, ahol az itt élőket, az idelátogatókat a Balaton köszönti mérhetetlen víztükrével, a Keszthelyi-hegységgel - mely óvón körülöleli Nagyközségünket - a rátelepített szőlőkkel, árnyas pincéivel, benne sajátos ízvilágú boraival, ötcsillagos Lido strandjával, mely számos alkalommal érte el a Balaton legszebb, legsportosabb strandja kitüntető elismerést, a Csándor-hegy tetején álló Kálvária útjával és a végén a 2010-ben felszentelt 7,38 méter magas Fénykeresztjével. A Balatonból kiemelkedő egykori dombsziget, a 136 méter magas Szent Mihály domb. Tetején álló évszázados múltú, 40 jéghalász megmenekülése emlékét őrző Szent Mihály Fogadalmi Halászkápolnával, mely Magyarország, sőt a tengerparttal nem rendelkező országok egyetlen Halászkápolnája. Ez a csodás fekvésű, romantikus hangulatú szakrális hely megigézi az idelátogatókat. A hosszú évszázadok múltját őrző kápolna Vonyarcvashegy jelképévé vált.

Vonyarcvashegy

Tetején álló évszázados múltú, 40 jéghalász megmenekülése emlékét őrző Szent Mihály Fogadalmi Halászkápolnával, mely Magyarország, sőt a tengerparttal nem rendelkező országok egyetlen Halászkápolnája. Ez a csodás fekvésű, romantikus hangulatú szakrális hely megigézi az idelátogatókat. A hosszú évszázadok múltját őrző kápolna Vonyarcvashegy jelképévé vált.

Használják ezt az oldalt kedvcsináló kalauzként, mely hordozza:

- egyrészt a múlt újrafelfedezésének örömét,

- másrészt szolgáljon látleletként, ahogy településünk felfedezi és ebből megteremti a saját értékeit, beruházásait, kulturális, idegenforgalmi közéletét.

Oldalunkat azzal a céllal indítjuk, hogy virtuálisan végig barangoljuk és bemutassuk a Balaton Nyugati-medencéjének egyik gyöngyszemét a régmúlt időktől… emberi sorsok… megőrzött értékek által közvetítve a jelen korig.

Ahhoz, hogy ezeket az élményeket megismerje és átélje el kell ide jönnie!

Tartalmas időtöltést, sok felejthetetlen élményt kívánunk!

Polgármesteri köszöntő

Isten hozta Önöket Vonyarcvashegy Nagyközség hivatalos honlapján!

Megtiszteltetés számomra, hogy a település polgármestereként, önkormányzatunk nevében köszönthetek minden érdeklődőt.

Meglévő értékeink, hagyományaink bemutatása mellett törekszünk arra, hogy aktuális és hiteles információkkal tájékoztassuk a helyben élőket és az érdeklődő kedves vendégeinket.

Szemléletem szerint egy polgármester nem hatalmat, hanem lehetőséget kap arra, hogy a közjó érdekében szolgálja a települést, eleget téve polgármesteri esküjének. Számomra Vonyarcvashegy nem csak egy földrajzi név, hanem emberi közösség. A bennünk rejlő tudást, szorgalmat, tehetséget, jóakaró szándékot kell előtérbe állítani, kiaknázni, legyen az elméleti vagy fizikai tudás, esetleg tapasztalati vagy kapcsolati tőke!

Lényeg a tudásmegosztás!

Manapság az emberek egyre inkább eltávolodnak egymástól. Ahhoz, hogy újra egymásra találjanak és közösségként éljék meg mindennapjaikat, kellenek a közös célok és a közös tevékenységek!

Az embereket nem megosztani kell, hanem összekovácsolni, összhangot, harmóniát, biztonságot teremteni!

Az emberi értékeket előtérbe állítani!

Kívánom, hogy legyenek közös értékeink, közös érdekeink és közös élményeink!

Mögöttünk az erdő, előttünk a víz!

100 % Vonyarcvashegy


PALI RÓBERT
polgármester

Időutazás