Két csoportos mini bölcsőde építése Vonyarcvashegyen

Két csoportos mini bölcsőde építése Vonyarcvashegyen

Projekt címe: „Két csoportos mini bölcsőde építése Vonyarcvashegyen”

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-ZA1-2019-00003

Kedvezményezett neve: Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata

Szerződött támogatás összege: 169.673.951 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tartalmának bemutatása:

Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata 169.673.951 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az óvoda melletti területen egy új mini bölcsőde építésére. A már engedélyes tervekkel rendelkező épület kialakításánál elsődleges szempont volt a funkciónak való teljes körű megfelelés mellett az alacsony működési költségek biztosítása. A pályázat az építési költségek mellett tartalmazza a tervezési és egyéb járulékos költségeket, a szükséges berendezési eszközöket, parkolók építését és a játszóudvar fejlesztését is.

Az új Bölcsőde épületét az óvoda északi oldalához egy nyaktaggal összekapcsolva építettük meg, így biztosítva megoldani a mini bölcsőde étkeztetését az óvodai konyha kiszolgálásával. A mini bölcsőde többi funkciója viszont teljesen elkülönül az óvodáétól. A két kiscsoportos foglalkoztatót magába foglaló mini bölcsőde bejárata, udvara és udvari játszótere is elkülönülve készült.

A projekt megvalósításával célunk, hogy egy viszonylag alacsony energiaigényű mini bölcsőde funkciójú épület készüljön. Az épület korszerű hőszigetelt vázkerámia tégla szerkezettel, monolit vasbeton födémmel, lapos tetős kialakítással készült, nyaktaggal összekapcsolva a meglévő óvodával. Az épület gyalogosan és gépjárművel egyaránt akadálymentesen megközelíthető.

Projektünk megvalósításával Önkormányzatunk hozzájárult ahhoz a kormányzati célkitűzéshez, hogy a 3 éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma bővüljön. A projekt megvalósítása szintén hozzájárult a kisgyermekes nők foglalkoztatásának növeléséhez, mely munkaerő-piaci szempontból különösen indokolt.

Összességében elmondhatjuk a megvalósított beruházás növeli Vonyarcvashegy népességmegtartó erejét és egy újabb lépés a családbarát település, így a családbarát ország megteremtése felé.

Projekt befejezésének dátuma: 2023.03.31.